25 632 84 35   Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Warto przeczytać

Opinie

 

Komunikat Naczenej Radzy Pielęgniarek i Położnych

Informacje dot. norm zatrudnienia personelu pielęgniarskiego i połozniczego (17.01.2022) 
Zobacz pdf 

 

prof. dr hab. med. Teresa Jackowska

Stanowisko Konsultanta krajowego w dziedzinie pediatrii dotyczące podawania iniekcji dożylnych domięśniowych (3.11.2021) 
Zobacz pdf 

 

Opinia GIS dot. odpadów medycznych POZ

W spawie zaleceń dot. realizacji świedczeń zdrowotnych u pacjenta c Covid-19, w zakresie przewożenia odpadów medycznych, przez pielęgniarki POZ (14.10.2021) 
Zobacz pdf 

 

Ministerstwo Zdrowia Sekretarz Stanu Józefa Szczurek-Żelazko

Pismo z Miniestrstwa Zdrowia dotyczące zniesienia ograniczeń co do 1 miejsca pracy (12.10.2020) 
Zobacz pdf 

 

dr n.med. Krystyna Piskorz-Ogórek

Zalecenia dla pielęgniarek środowiska nauczania i wychowania/higienistek szkolnych dotyczące bezpieczeństwa opieki nad uczniami w okresie epidemii koronawirusa SARS-CoV-2 (08.09.2020) 
Zobacz pdf 

 

prof. nadzw. dr hab. n. prawn. Dorota Karkowska

Opinia  prawna w sprawie samodzielnego ordynowania i wystawiania recept na leki z grupy OTC przez pielęgniarki i położne (05.08.2020) 
Zobacz pdf 

 

Stanowisko Konsultanta krajowego w dziedzinie farmacji klinicznej

Opinia ws realizealizacji zleceń lekarskich w zakresie podawania kilku leków w jednej iniekcji (12.01.2022) 
Zobacz pdf 

 

dr n.med. Krystyna Piskorz-Ogórek

Opinia dotycząca podawania leków drogą domieśniową u dzieci w warunkach domowych lub laboratoryjnych (10.02.2021) 
Zobacz pdf 

 

dr hab. n. o zdr. Grażyna Iwanowicz-Palus

Zalecenia w stanie epidemii wirusa SARS–CoV–2 wywołującego chorobę COVID–19 dla położnych rodzinnych / położnych POZ (23.10.2020) 
Zobacz pdf 

 

prof. nadzw. dr hab. n. prawn. Dorota Karkowska

Opinia prawna ws zatrudniania pielęgniarki przez indywidualną praktykę pielęgniarską (31.08.2020) 
Zobacz pdf 

 

prof. nadzw. dr hab. n. prawn. Dorota Karkowska

Opinia prawna w sprawie pobierania przez pielęgniarki podstawowej opieki zdrowotnej materiału do badań diagnostycznych (07.09.2020) 
Zobacz pdf 

 

Ministerstwo Zdrowia Sekretarz Stanu Józefa Szczurek-Żelazko

Opinia w kwestii interpretacji przepisów prawnych dotyczących norm zatrudnienia pielęgniarek i położnych (06.05.2020) 
Zobacz pdf 

Region Siedlecki

region-siedlecki

 

Dane teleadresowe

Okręgowa Izba Pielęgniarek i Położnych w Siedlcach

ul. Mazurska 2
08-110 Siedlce

e-mail: biuro@oipip.siedlce.pl 

tel./fax: (25) 632-54-10
tel.: (25) 632-84-35
tel.kom.: 502-052-417

Konto bankowe: 58 1020 4476 0000 8402 0016 8518

Biuro

Biuro Izby czynne:  
Pn.-Wt.  8:00-17:00, Śr., Pt.  8:00-16:00, Czw. 7:30-17:00 

Porady Prawne:
Śr. 11:00-12:00

Okręgowy Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej

w pierwszą i trzecią środę miesiąca w godz. 13:00 - 14:00,  telefon: (25) 632-84-35