25 632 84 35   Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Warto przeczytać

Opinie

 

Ministerstwo Zdrowia Sekretarz Stanu Józefa Szczurek-Żelazko

Opinia w kwestii interpretacji przepisów prawnych dotyczących norm zatrudnienia pielęgniarek i położnych (06.05.2020) 
Zobacz pdf 

 

dr nauk farm. Leszek Borowski

Opinia w sprawie przygotowania i podawania produktów leczniczych z grupy bisfosfonianów o nazwach Zomikos i Pamifos (30.01.2020) 
Zobacz pdf 

 

mgr Dorota Milecka, dr n. med. Krystyna Piskosz-Ogórek

Opinia w sprawie uzyskiwania zgody przez pielęgniarkę lub higienistkę szkolną, na udzielanie świadczeń w środowisku naucznia i wychowania (16.09.2019) 
Zobacz pdf 

 

mgr Małgorzata Konarska

Opinia w sprawie zapewnienia opieki dziecku zagrożonemu wystapieniem silnej reakcji anafilaktycznej podczas pobytu w szkole przez pielęgniarkę srodowiskową (30.08.2019) 
Zobacz pdf 

 

mgr Dorota Suchodół

Opinia w sprawie podawania przez pielęgniarki POZ produktów leczniczych Olfen 75 - roztwór do wstrzykiwań oraz Dicloratio 75 - roztwór do wstrzykiwań. (19.04.2019)
Zobacz pdf

 

 

mgr Dorota Suchodół

Stanowisko w sprawie odmowy realizacji świadczenia przez pielęgniarkę (11.01.2018)
Zobacz pdf

 

 

mgr Małgorzata Konarska

Opinia w sprawie podawania przez pielęgniarki w gabinetach zabiegowych podstawowej opieki zdrowotnej produktów leczniczych o nazwach Zomikos i Pamifos (31.01.2020) 
Zobacz pdf 

 

dr hab. Dorota Karkowska, prof. nadzw. UŁ, radca prawny

Opinia w sprawie płatnego urlopu szkoleniowego dla pielęgniarek i położnych 
Zobacz pdf 

 

mgr Małgorzata Konarska

Opinia w sprawie zakładania zgłębnika do żołądka przez pielęgniarkę podstawowej opieki zdrowotnej w warunkach domowych pacjenta (31.08.2019) 
Zobacz pdf 

 

mgr Dorota Suchodół

Kiedy pielęgniarka POZ może odmówić wykonania zleconych leków, kiedy w przychodni brak lekarza. (06.07.2019)
Zobacz pdf

 

 

mgr Dorota Suchodół

Opinia w sprawie podawania w warunkach ambulatoryjnych leku Biofuroksym lub innych leków zawierających substancję Cefuroximum. (22.02.2018)
Zobacz pdf

 

 

Konsultant Krajowy Beata Ostrzycka

Opinia Konsultanta Krajowego w sprawie leku Olfen Dicloratio (10.06.2019)
Zobacz pdf

 

Region Siedlecki

region-siedlecki

 

Dane teleadresowe

Okręgowa Izba Pielęgniarek i Położnych w Siedlcach

ul. Mazurska 2
08-110 Siedlce

e-mail: biuro@oipip.siedlce.pl 

tel./fax: (25) 632-54-10
tel.: (25) 632-84-35
tel.kom.: 502-052-417

Konto bankowe: 58 1020 4476 0000 8402 0016 8518

Biuro

Biuro Izby czynne:  
Pn.-Wt.  8:00-17:00, Śr., Pt.  8:00-16:00, Czw. 7:30-17:00 

Porady Prawne:
Śr. 11:00-12:00

Okręgowy Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej

w pierwszą i trzecią środę miesiąca w godz. 13:00 - 14:00,  telefon: (25) 632-84-35